24 Temmuz 2015 Cuma

Kiralık İskele


Kiralık Güvenlikli İskele


Kiralık İskele hizmeti önümüzdeki yıllarda ülkemiz için gelişen sektörlerden bir tanesi olacak gibi gözüküyor.  Ancak şuan için yıllardır bu sektörde iskele kiralama hizmeti veren firmaları bekleyen büyük bir mali külfet var. 
Kiralık İskeleciler senelerdir geliştirdikleri, çoğalttıkları iskele ekipmanlarını komple değiştirip, güvenlikli iskele sistemlerine geçmeleri gerekiyor. Bu hem zaman alacak, hem de çok büyük yatırımlar gerektirecek bir durum oluşturuyor. Çünkü TSE sertifikalı yeni iskele sitemleri galvaniz kaplama olmak zorunda.

Kiralık iskele firmaları açısından bu durum ise hem mevcut kiralanmakta olan boyalı iskeleleri kullanılmaz hale getirip, hem de yeni alınacak galvanizli iskele sistemlerinin fiyatını arttırmaktadır. Neticede iskele kiralama firmaları bu maliyeti göze almış ve Türkiye’de büyük bir değişimin fitili ateşlenmiştir.

Güvenlikli İskele Kiralama


Güvenlikli İskele Sistemlerine geçişle birlikte, iskele sistemlerinde yapılan iyileştirmeler neticesinde iskele fiyatlarının neredeyse %50 oranında artış göstermesi, ( Bu fiyat artışının sebeplerini buradan inceleyebilirsiniz ) kiralık iskele fiyatlarına da doğrudan yansımaktadır. Ancak yine de kısa vadeli kullanımlar için iskele kiralamak hala avantajını korumaktadır.

Uzun süreli iskele ihtiyacı söz konusu olduğunda ise kiralık iskele yerine, yeni iskele satın alma opsiyonu daha avantajlı hale gelmektedir.
Yani İskele almak mı mantıklı, kiralamak mı doğru diye düşünüyorsanız, bunun cevabı her zaman olduğu gibi kısa süreli kullanımlar için İSKELE KİRALAMA mantıklı iken, uzun süreli devamlı kullanımlarda iskele satın almak mantıklıdır.

Firma merkezimizde #kiralık_iskele hizmeti şuan için verilmemektedir. Ancak İstanbul, Ankara ve Bursa bayilerimizden kiralık iskele hizmeti alabilirsiniz. Hem Kiralık H Tipi Cephe İskelesi, hem de Kiralık Kamalı Flanşlı Tip İskele hizmeti alabileceğiniz bayilerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Yukarıdaki yazımızı kiralık iskele sistemlerinde en çok giden dış cephe iskele sistemleri üzerine yazmıştık. Ancak 'kiralık iskele' terimi çok daha geniş manaları kapsamaktadır. Bunlar aşağıda listelenmektedir;

Kiralık İskele = Güvenlikli Kamalı Flanşlı İskele
Kiralık İskele = Güvenlikli H Tipi İskele
Kiralık İskele = Tekerlekli Mobil İskele
Kiralık İskele = Kovanlı [ Kule Tipi ] Kalıp Altı İskele Sistemi
Kiralık İskele = Masa Tipi Ağır Yük İskele Sistemi
Kiralık İskele = Cup-Lock Fincanlı İskele Sistemi
Kiralık İskele = Teleskopik Dikme ( Demir Direk ) Sistemleri

Yukarıda belirtilen ürünler haricinde kiralık iskeleciler, kalıp ürünleri de kiraya vermektedir. Plywood, H20 Ahşap Kiriş, Endüstriyel kalıp sistemleri, sac panolar...vb. yani inşaat sektöründe kaba inşaat aşamasında gereksinim duyacağınız herşey aslında kiralık iskele firmaları tarafından arz edilmektedir.

Kaynak : http://www.oguzhaniskele.com/2015/07/kiralik-iskele.html