19 Mayıs 2011 Perşembe

Kiralık İskele

Kiralık İskele konusunda ülkemizde son yıllarda güzel bir pazar oluşmaya başladı. Tüm Türkiye geneline yayılan Kiralık İskele furyası aldı başını gidiyor desek herhalde yanılmış olmayız. Böyle yaygınlaşan sektörde kaçınılmaz olarak fiyat rekabeti de başlamakta ve rekabetin fazla olduğu illerde fiyatlar çok cazip hale gelmektedir.

Kiralık İskele İstanbul, Ankara ve Antalya'da en çok ilgiyi görmektedir. Bu üç bölgedeki Kiralık İskele Fiyatları ise birbirinden çok farklıdır. Bu farklılık sadece kiralık iskele fiyatı konusunda değil birde kullanılan iskele sisteminin türüne göre değişiklik göstermektedir.

İstanbul bölgesinde baskın olan kiralık cephe iskele sistemi H TİPİDİR.
Antalya bölgesinde baskın olan kiralık cephe iskele sistemi KAMALI FLANŞLI TİPTİR.
Ankara bölgesinde baskın olan kiralık cephe iskele sistemi eşit oranda H TİPİ ve KAMALI FLANŞLI TİPTİR.

Türkiye genelinde ise yine Kamalı Flanşlı İskele Sistemi hala baskındır. Bunun en önemli sebebi ise ülkemize 1980 li yıllarda Almanya'dan esinlenerek getirilen sistemin Kamalı İskele Sistemi olmasıdır.

Ancak H Tipi İskele kullanımı da giderek artış göstermektedir. çünkü sonradan gelmiş olan bu sistemin üretim prosesleri daha basit ve zahmetsizdir. Sadece pim temin eden herkes Türk olmanında verdiği hisle :) bu iskele tipini kendisi imal etmeyi düşünebilmektedir. Bu merdiven altı diye tabir edebileceğimiz üretimler tehlikeli sonuçlar doğurabilecek seviyelere gelmeden TÜRKİYE de artık bir iskele standartı oluşturma girişimi başlamış ve inşaatlarda kullanılan iskeleler denetlenmeye başlamıştır.

Bu denetlemeler gerek kullanılan malzeme kalitesine göre gerekse de iskele yerleşim ve tasarımına göre yapılmakta ve gelecek adına ümit vermektedir.

Yeni getirlimeye çalışılan bu standartlarla ilgili en büyük sorun, hali hazırda elindeki malzemeleri kullanmaya devam etmekte olan Kiralık İskelecilerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder